fbpx

Finanțare

Tractoarele și tehnica agricolă de la Agrotehnica.md poate fi procurată prin programele de finanțare susținute de stat. Astfel, toată gama de tractoare și tehnică agricolă poate fi achiziționată prin 3 programe:
– 2KR
– Pare 1+1
– Mecargo

2KR
Scopul proiectului este de a facilita accesul agricultorilor din Republica Moldova cu mijloace financiare limitate la tehnică agricolă performantă. Beneficiarii tehnicii agricole rambursează costul utilajului agricol în trei rate, în decurs de doi, maxim patru ani. DIn motiv că granturile acordate de guvernul nipon sunt nerambursabile, mijloacele financiare obținute din valorificarea tehnicii agricole beneficiarilor sunt depozitate în Fondul Partener 2KR, destinat pentru dezvoltarea agriculturii naționale.

PARE 1+1
Scopul proeictului este mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor emigranţi moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii de către lucrătorii migranţi şi beneficiarii de remitenţe. Programul va activa în baza regulii „1+1”, astfel fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu în forma de grant din cadrul Programului-pilot.

Mecargo
Acest program oferă ajutor financiar pentru tehnică și utilaj agricol în conformitate cu cerințele beneficiarilor. Achiziționarea este în rate, într-un termen de cel mult trei ani, cu achitare a primei rate de cel puțin 30% la momentul încheierii contractului.

Pentru detalii şi ajutor de aplicare la aceste programe contactați echipa agrotehnica.md – (+373) 79 211 118